Parvekkeet

Parvekkeet

Asunto-osakeyhtiölaki velvoittaa osakkeenomistajaa huolehtimaan parvekkeensa lumen, jään, roskien ja veden poistamisesta. Taloyhtiölle voi syntyä ongelmia jos parvekkeen vedenpoisto ei toimi, tai jos parvekkeella makaava lumi aiheuttaa vaurioita talon rakenteisiin. Parvekkeen asianmukainen huolto voi pitkällä aikavälillä vaikuttaa yhtiön huolto- ja kunnossapitokustannuksiin merkittävästi.

Taloyhtiö pitää kunnossa parvekkeiden rakenteet, kaikki seinämät, kaiderakenteet, katteet, parvekelaatat ja vedeneristeet. Osakkeenomistajan on pidettävä kunnossa parvekkeensa sisäpinnat eli etuseinän sisäpuolen ja lattian pinnoitteet.

Muutostyöt

Parvekkeella tehtävistä muutostöistä on aina ilmoitettava taloyhtiölle, sillä muutokset voivat vaikuttaa esteettisesti rakennuksen tai kiinteistön ulkoasuun tai vähentää toiseen huoneistoon tulevaa valon määrää. Luvatta tehdyt muutostyöt voivat aiheuttaa vaurioita yhtiön vastuulla oleviin rakenteellisiin osiin.

Parvekegrillaus

Parvekkeella saa grillata sähkö- tai kaasugrillillä, ellei sitä ole erikseen taloyhtiön järjestyssäännöissä kielletty. Avotulen teko parvekkeelle on ehdottomasti kielletty.

Parveketupakointi

Tupakointi huoneiston parvekkeella on sallittu ellei taloyhtiön yhtiöjärjestys sitä yksiselitteisesti kiellä. Yhteiskäytössä olevilla tuuletus- tai siivousparvekkeilla tupakointi on ehdottomasti kielletty.